Stärkande kvartal för Sprint Bioscience

En intensiv och nyhetstät period läggs till handlingarna när Sprint Bioscience rapporterar det tredje kvartalet 2021. Licensavtal och företrädesemission gör att bolaget nu står i sin hittills starkaste finansiella position, redo att ta nästa steg i utvecklingen. BioStock kontaktade vd Erik Kinnman för att få hans syn på det gångna kvartalet och på framtiden.

Med tre utlicensierade läkemedelsprogram till ett samlat potentiellt värde på 747 miljoner USD, plus eventuella royalties, har framtiden mycket att bjuda för utvecklingsbolaget Sprint Bioscience. Senast i raden av utlicensieringar är immunonkologiprogrammet Vps34. Under tredje kvartalet har bolaget arbetat intensivt med överlämning till amerikanska Deciphera Pharmaceuticals, som nu tar över stafettpinnen i programmet.

Stabil bas för fortsatta satsningar

Ett rykande färskt licensavtal och en genomförd företrädesemission gör att Sprint Bioscience vid utgången av det tredje kvartalet står med en kassa på 85,7 Mkr, redo att satsa vidare på nya prekliniska läkemedelsprogram.

Och satsningarna har inte låtit vänta på sig. Kort efter att Vps34 utlicensierats tillkännagav bolaget nästa tillskott i den interna utvecklingsportföljen, NIMA. Projektet syftar till att utveckla en behandling som riktar sig mot solida cancertumörer. Kandidaten ska hämma tumörens förmåga att programmera mikromiljön omkring sig och på så sätt hindra tumörtillväxt och underlätta attacker från immunförsvaret.

Läs mer

Choose Demos Submit a Ticket Purchase Theme

Pre-Built Demos Collection

Consultio comes with a beautiful collection of modern, easily importable, and highly customizable demo layouts. Any of which can be installed via one click.

Cryptocurrency
Business Construction
Business Coach
Consulting
Immigration
Finance 2
Corporate 1
Corporate 2
Corporate 3
Consulting
Business 1
Business 2
Business 3
IT Solution
Tax Consulting
Human Resource
Life Coach
Marketing
Insurance
Finance RTL
Marketing
Consulting
Consulting