HUMBLE FÖRVÄRVAR MARABU, EN VÄLRENOMMERAD DISTRIBUTÖR I TYSKLAND

Humble Group AB (publ) (“Humble”) har tecknat bindande avtal med ägarna av Marabu Markenvertrieb GmbH (”Marabu eller ”Bolaget”) avseende förvärv av samtliga aktier i Bolaget (”Transaktionen”). Köpeskillingen uppgår till en fast ersättning om ca 75,9 miljoner kronor* (”Köpeskillingen”) samt rörliga tilläggsköpeskillingar upp till maximalt 13,2 miljoner kronor baserade på framtida EBITDA-resultat. Av Köpeskillingen ska ca 50,6 miljoner kronor erläggas kontant och resterande 25,3 miljoner kronor i form av vederlagsaktier, vilka emitteras till en kurs om VWAP 10 handelsdagar inför avtalsdagen plus en premie om 10 %. Marabu är en välrenommerad tysk distributör inom FMCG-segmenten specialiserad på kosmetik, beauty och wellness. Bolaget samarbetar med de största återförsäljarna på den tyska och österrikiska marknaden. Marabu har haft en rörelseverksamhet med starka kassaflöden och lönsamhet under de senaste åren och har en prognostiserad omsättning och justerad EBITDA för 2021 om ca 171 miljoner kronor respektive ca 12,5 miljoner kronor.

* Samtliga belopp är omräknade till SEK från EUR (FX EUR TO SEK 10,12)

”Marabu är ett avgörande strategiskt förvärv, där tillskottet av verksamheten adderar stora mervärden till den strukturell plattform som vi bygger. Tyskland är Europas största och viktigaste FMCG-marknad och genom transaktionen säkerställer vi förstklassig service och access till de absolut största och ledande kedjorna för att nå ut med distribution av våra produkter. Det är även ett mycket erfaret och stabilt entreprenörsteam som har en lång historik av försäljning och marknadsföring inom FMCG på de tyska och österrikiska marknaderna. Även om vi haft ett mycket nära samarbete med Bolaget sedan tidigare genom att det är en av The Humble Co.’s viktigaste återförsäljare, är jag övertygad om att förvärvet kommer ta vår relation till nästa nivå. Det ska bli otroligt spännande att se vad vi med gemensamma krafter kan åstadkomma med de fantastiska produkter och varumärken som utvecklas och levereras i Humble-koncernens snabbväxande dotterbolag.” säger Simon Petrén, VD Humble Group AB (publ).

Vi är alla mycket glada över att få bli en del av Humble Group och delar deras vision om marknadens transformation och möjligheterna att Humble kan bli nästa generationens FMCG-bolag, med fokus på hållbara och bättre produkter. Jag är övertygad om att vi kommer att kunna realisera många spännande synergier och det ska bli kul att få hjälpa till med att marknadsföra, sälja och säkerställa en stark distribution och närvaro av Humble-varumärkena på våra tyska och österrikiska marknader. Med vårt breda kontaktnätverk och upparbetade relationer bör vi kunna skapa mervärde och korsförsäljning omgående.” säger Claus Bertschat, grundare Marabu Markenvertrib GmbH.

“Tillsammans med Marabu lyckades vi att bygga upp The Humble Co. till att bli marknadsledande inom miljövänliga tandborstar i Tyskland. Entreprenörerna Claus, Detlev och Michael är extremt erfarna varumärkesbyggare med ett brett nätverk hos alla kedjor i landet och tillsammans ser vi fram emot att fortsätta växa flera nya starka Humble Group varumärken på DACH-marknaden. Att vi får in ett lokalt team på plats som inkluderar marknadsföring, logistik, QC, KAM och mycket annat, möjliggör en stark strategisk plattform att erbjuda våra varumärken på Europas viktigaste marknad.” säger Noel Abdayem, vice VD Humble Group AB (publ).

Läs hela pressmeddelandet

Choose Demos Submit a Ticket Purchase Theme

Pre-Built Demos Collection

Consultio comes with a beautiful collection of modern, easily importable, and highly customizable demo layouts. Any of which can be installed via one click.

Cryptocurrency
Business Construction
Business Coach
Consulting
Immigration
Finance 2
Corporate 1
Corporate 2
Corporate 3
Consulting
Business 1
Business 2
Business 3
IT Solution
Tax Consulting
Human Resource
Life Coach
Marketing
Insurance
Finance RTL
Marketing
Consulting
Consulting